2 Followers
1 Following
joshcuday

Abney and Associates

PC Speak: An Abney and Associates Internet and Technology Research Lab – The world of internet technology and infotech update!

Abney and Associates: Kan Larry Summers spelen leuk met andere toezichthouders?

Abney and Associates, Kan Larry Summers spelen leuk met andere toezichthouders.jpg

 

Als Zomers vertelde een Senaat comité, verwijzen naar zijn conflict met Brooksley Geboren via regulering derivaten: "Wij begrijpen de ernst van dit voorstel. Op de vraag een onafhankelijk agentschap-concept van haar bevoegdheid en wetgeving voor te stellen die tijdelijk beperken het vermogen tot handelen is niet iets dat we zomaar. We evenwel geconcludeerd dat een dergelijke wettelijke regeling noodzakelijk was."

 

De afgelopen twee weken hebben gezien een stortvloed van commentaren op de relatieve merites van Larry Summers en Janet Yellen als potentiële kandidaten voor de volgende voorzitter van de Federal Reserve. Een aantal van de kritieken Larry Summers is afkomstig uit zijn rol in 1990s deregulering van financiën. Zijn strijd met Brooksley Geboren van de CFTC over de regulering van derivaten met name opvalt.

 

Mensen al een sterke meningen over Summers' schuld voor de financiële crisis als gevolg van zijn verleden steun van deregulering. Maar wat ontbreekt is de mate waarin hij heeft geprobeerd de ondermijnen en een onafhankelijke regelgevende instantie bepaalde dat hij niet eens met hen. Als de volgende Federale Reserve voorzitter, die zal enorme macht van de regelgevende instanties, niet eens met een andere financiële toezichthouders tijdens de uitvoering van Dodd-Frank , zal hij of zij gaan ze net zo hard?

 

Zoals gedocumenteerd in de PBS Frontline episode De Waarschuwing, evenals de Washington Post, in mei 1998 Brooksley geboren, toenmalige voorzitter van de CFTC, aangekondigd dat zij zou opstellen en versturen een concept versie paper onderzoekt de nieuwe en snelgroeiende markt in een speciale soort afgeleide bekend als een swap.

 

Read more:  http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/08/04/can-larry-summers-play-nice-with-other-financial-regulators/